Kripto Para | Bitcoin | Altcoin

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Altcoinler
  4. »
  5. 18-Litecoin Nedir? Geleceği ve Yorumlar

18-Litecoin Nedir? Geleceği ve Yorumlar

Kripto Paralar Uzmanı Kripto Paralar Uzmanı -
1162 0

Litecoin (LTC) Nedir?

Litecoin, 2011 yılında eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından geliştirildi. Temelde Bitcoin ile aynı çalışma prensibine sahip olsa da aralarında bazı farklılıklar vardır. Örneğin, Litecoin daha kısa bir blok süresine (2,5 dakika) sahiptir, bu da işlemlerin Bitcoin’in üzerinde çalıştığı 10 dakikadan daha hızlı onaylanabileceği anlamına gelir. Bu özellik, ödemelerini zamanında güvence altına alamadıklarında yüksek bir bedel ödemek zorunda kalan tüccarlar için somut bir özelliktir. Ayrıca hash algoritması olarak Bitcoin gibi SHA-256 yerine scrypt kullanır. Bu açıdan Tenebrix adlı başka bir kripto para birimine benzer ve yeni bloklar oluşturmak için bir tazminat planı olarak kullanılıyor.

Litecoin (LTC) Neden Önemlidir?

İnsanların paralarını kontrol etmelerini sağlayan bir kripto para değerli bir varlıktır ve Litecoin’in potansiyeli çok yüksektir. Örneğin, Litecoin aslında daha hızlı blok oluşturma süresi ve scrypt karma algoritmasıyla bir tür “dijital gümüş” olarak hizmet etmek üzere tasarlandı ve bu da onu ödemeleri hızlı bir şekilde işlemesi gereken tüccarlar için ideal hale getiriyor. Ayrıca, küçük miktarlar ödeyen kullanıcılar için işlem ücretlerini azaltacak olan Segregated Witness (SegWit) adlı yaklaşan bir yazılım güncellemesi nedeniyle Litecoin’in ana akım olma olasılığı var.

Litecoin Ne Anlama Geliyor?

Litecoin, 2011 yılında Charlie Lee adında genç bir programcı tarafından “Lite” adı altında kuruldu. Daha sonra Bitcoin’den ayrılınca bugünkü adını aldı. Litecoin, daha hızlı işlem onay süreleri sağlayan ve dünyanın herhangi bir yerindeki herkese anında ödeme yapılmasını sağlayan eşler arası bir kripto para birimidir. WeChat ve Alipay gibi mobil ödeme hizmetleri sayesinde ödeme sistemlerinin daha popüler hale geldiği Çin’de ilgi gördü ve Avrupa’da da popülerlik kazanıyor. Litecoin’in avantajları, özellikle işlemlerin işlenmesi söz konusu olduğunda, çok önemlidir. Daha hızlı işlem hızı, Litecoin ödemelerini kabul eden tüccarların parayı daha hızlı alacağı ve maliyetli ters ibrazlardan kaçınabileceği anlamına gelir.

Litecoin (LTC) Nasıl Farklıdır?

Bitcoin’in ölçeklenebilirliği ile ilgili sorunlar bir süredir ortalıkta dolaşıyor, ancak bu hafta durumu daha da kötüleştirebilecek bazı yeni engeller ortaya çıktı. Bu problemler, ASIC madencileri kullananlar tarafından çıkarılabilen daha büyük bloklar etrafında dönüyor ve sundukları hash gücü nedeniyle ağ için problemler yaratıyor. Bu, Bitcoin’de bazı ciddi güvenlik sorunlarına neden oldu ve Bitcoin Cash (BCH) dâhil olmak üzere birkaç hard fork oluşturulmasına yol açtı. Litecoin ise Segregated Witness’ı (SegWit) entegre etmeyi planlıyor. Bu yazılım yükseltmesi, blok alanı kullanımını iyileştirmeli ve ağı ölçeklendirmeye yardımcı olmalıdır. SegWit, Mayıs ayından bu yana Litecoin ağında aktif ve bazı olumlu sonuçlar gösteriyor. Önümüzdeki haftalarda Bitcoin için entegrasyon teklif edildiğinde, bu yükseltmenin Bitcoin ağı için de ölçeklenebilirlik sorunlarının çözülmesine yardımcı olup olmadığını görmek ilginç olacak.

Litecoin Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Litecoin, Bitcoin’den daha hızlı ve daha ucuz bir ödeme yöntemidir. Bu, ucuz, hızlı alışveriş işlemleri yapmak isteyen kullanıcılar için daha temiz, daha hızlı ve daha erişilebilir hale getirir. Bununla birlikte, bu aynı zamanda Litecoin’in piyasa dalgalanmalarından diğer kripto para birimlerinden daha fazla etkilendiği anlamına gelebilir. Dikkate alınması gereken bir diğer konu da Litecoin’in değer açısından Bitcoin ile rekabet edip edemeyeceği veya onun bir uzantısı olup olmayacağıdır. Litecoin’i benzersiz olarak öne çıkaran, scrypt algoritmasını kullanması gibi şeyler vardır. Ayrıca Lightning Network’ün Litecoin ağına entegre olma olasılığının daha yüksek olduğunu ve bu da onu eşler arası işlemler için daha iyi bir seçim haline getirdiğini belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, Bitcoin, Litecoin’den çok daha uzun süredir var olduğu ve daha fazla çekiş kazandığı için piyasadaki en iyi bilinen kripto para birimidir. Bu, Bitcoin’e genel olarak diğer kripto para birimleri karşısında bir avantaj sağlayabilir çünkü alternatif bir ödeme yöntemi olarak günlük yaşamda daha fazla kabul edilebilir hale gelebilir.

Litecoin (LTC) için Sırada Ne Var?

Litecoin’in yukarı yönlü hareketi yavaşlama belirtisi göstermiyor ve birçok perakendeci artık kripto para birimini alternatif bir ödeme yöntemi olarak kabul ediyor. Litecoin ödemelerinin artık Wirex Uygulaması kullanılarak yapılabileceği haberi, Wirex lisanslı bir ödeme platformu olduğu için kripto meraklıları tarafından iyi karşılandı. Bir başka ilginç gelişme ise Mart 2022’de piyasaya sürülmesi planlanan LitePay’dir. Bu, tüccarların tek bir entegrasyonla dünyanın her yerinden ödeme kabul etmelerini sağlayacaktır. LitePay’in tamamen ücretsiz olması, ödemeleri minimum çabayla işleme koymanın yeni yollarını arayan satıcılar için de iyi bir haber. LitePay’in piyasaya sürülmesi kripto dünyasında önemli bir kilometre taşı olabilir ve bu yeni ödeme seçeneğinin kullanımını daha önce hiç olmadığı kadar artırmaya yardımcı olabilir.

Litecoin (LTC) Madenciliği Nedir?

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi, Litecoin de ağ işlemlerini onaylamak ve genel blok zincirine geçerli bloklar eklemek için madencilere güvenir. Ancak Litecoin, Bitcoin’den farklı bir madencilik algoritması kullanır. Litecoin, Bitcoin tarafından kullanılan algoritma olan SHA-256 yerine scrypt (farklı bir karma algoritma) kullanır. Bu, özel bir ASIClitecoin madenci kullanarak yüksek hızlarda madencilik yapamayacağından, madencilik litecoinlerini donanım üzerinde daha kolay hale getirmeye yardımcı olur. Bu nedenle, Litecoin madenciliği normal bilgisayarlar için hala karlı olabilir, ancak madencilik için gereken donanım için daha fazla harcama gerektirir. En iyi lite coin bilgileri kriptoparalars.com‘da.

Litecoin (LTC) Madencilik Donanımı Nedir?

Litecoin madenciliği yapmak için bir donanım cüzdanına, bir GPU’ya ve şifreleme algoritmasını hesaplamanıza yardımcı olacak doğru yazılıma ihtiyacınız olacak. Litecoin madenciliği yapmak için herhangi bir GPU’yu kullanabilirsiniz, ancak yüksek hash oranları nedeniyle AMD Radeon kartları tercih edilir. Bütçeniz varsa, Radeon kartlarının HD7770 veya R7 260X gibi eski sürümlerini tercih edin. Ancak Litecoin madenciliği yapmak için ciddi bir bilgisayar donanımına ihtiyacınız olacak. Örneğin, hash oranı 40 MH/s iken tek bir Radeon RX Vega 64 1.000 doların üzerinde bir fiyata satın alınabilir.

Litecoin (LTC) Madencilik Yazılımı Nedir?

Kullanıcıların aralarından seçim yapabileceği birkaç Litecoin madencilik yazılımı seçeneği vardır. Daha popüler seçeneklerden biri, Litecoin, Dogecoin ve Dash gibi scrypt tabanlı kripto para birimleri madenciliği için kullanılabilen Con Kolivas’ın CGMiner’idir. Yaygın olarak kullanılan bir diğer yazılım ise Windows, Mac OS ve Ubuntu’ya kurulabilen cpuminer paketidir. Ancak, bu yazılım paketleri her zaman Litecoin madenciliği için en iyi seçenek olmayabilir çünkü optimum performans için manuel olarak yapılandırılmaları gerekir.

Litecoin (LTC) Madencilik Havuzu Nedir?

Tıpkı Bitcoin gibi, Litecoin madenciliği çok fazla bilgi işlem gücü gerektirdiğinden, tek başına zor bir olasılık olabilir. Donanımınızla tek başınıza madencilik yaptığınızda, bir bloğu tamamlamak için birkaç saat beklemeniz olasıdır. Bununla birlikte, bir Litecoin madencilik havuzu bulmak ve ona bağlanmak, blok bulma ve ödemelerin devam etmesini sağlama şansınızı artırmanıza yardımcı olacaktır. Daha fazla litecoin bilgisi için ltc resmi sitesine burdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir